WIE WAT EN WAAROM

Turquoise Happy Summer Quote Instagram P
365 dagen mindful.jpg

Wat is Mindfulness nou eigenlijk? 

 

"Voor mij is het in het hier en nu met  aandacht aanwezig zijn, opmerkzaamheid en zonder oordelen accepteren van dat wat er is....."

Holistische benadering

Voor mij en mijn gezin is Mindfulness een 'way of life'. Gelukkig is dit voor velen mensen al het geval. Gezondheid zijn is een optelsom van onze mentale, emotionele, lichamelijke, sociale en spirituele staat van zijn. Ik gelooft dan ook in een holistische aanpak, waarbij de geest gezien wordt als onderdeel van een compleet menselijk systeem.

Mindfulness brengt mij de mogelijkheid om: meer rust te ervaren, minder te piekeren, beter om te kunnen gaan met stress, concentratie, gelukkiger te zijn/blijven, meer te kunnen genieten, effectiever te werken, beter te slapen, inpactvoller te sporten, beter te ontspannen en ga zo maar door.

Er zijn genoeg mooie plekjes in Nederland, plekken die we kennen en waar we rust vinden.... Een stukje strand, in de duinen, op een bankje kijkend naar prachtige wolken of de oranje gekleurde lucht, een eindeloos uitgestrekt landschap, de bossen. Ik hebben die plekjes gezocht en verzameld. Stap twee was het maken van de juiste oefeningen met een prettige stem en fijne muziek. Jij hoeft je dan alleen nog maar even terug te trekken en in stilte de oefening te doen. ;)

 

 

Hoe werk ik Mindful?

 

Overal waar je gaat, neem je jezelf mee. Ook je onrust, je piekeren of de chaos in je hoofd. Gaandeweg kwam ik erachter dat zo'n niet oordelende houding ten aanzien van (eigen) ervaringen, het vermogen vergroot om te kunnen omgaan met de uitdagingen van het leven.

 

Het tegenovergestelde kende ik maar al te goed. Ik verheugde me er bijvoorbeeld op om iets lekkers te eten, maar terwijl ik at was ik met mijn gedachten ergens anders en proefde ik eigenlijk nauwelijks iets. 

 

Ook als coach merk ik vaak dat mensen hun aandacht verleggen bij de dingen die ze doen: in plaats van zich te concentreren op de vragen, verschuift hun aandacht naar het verleden 'Had ik het maar beter geleerd', of naar de toekomst 'Wat nou als ik het niet kan. Met Mindfulness oefeningen leer anderen om te gaan met die gedachten

Om zo veel en vaak mogelijk in het hier-en-nu te zijn en te blijven, begint mijn dag met een Mindfulness oefening.

Inmiddels heb ik Mindfulness naar een hoger level gebracht en ben ik gelicenseerd HeartMath Therapeut.

 

Ik begeleidt topsporters, managers, kinderen, pubers, teams en gezinnen in het ontwikkelen van emotionele intelligentie.

 

"Het slimmer leren omgaan met emoties"

 

Iedereen kan mindfulness leren en het een onderdeel laten worden van een gezond leven. 

 

Lieve groet,

Larissa

Wil je meer weten over hoe Larissa en haar team werken? Kijk dan eens op de webite

De cursus is: 

  • op ieder moment van de dag te doen zijn

  • boordevol met mooie sfeervolle en inspirerende beelden, 
    prettige muziek en een fijne stem om naar te luisteren

  • Gemaakt voor jong en oud

  • bedoeld om je te helpen bij het bereiken van meer rust

  • ondersteunend in het leren hoe je beter in het hier-en-nu aanwezig kunt zijn

  • Er om je te helpen vaker opmerkzaam te zijn

  • Om zonder oordelen te kunnen kijken en van daaruit te kunnen handelen

  • Gemaakt met veel plezier voor jou, je collega's, vrienden en familie!